Vlooien en teken bij katten | Diermedicatie.nl - Diermedicatie.nl

Vlooien en teken

Vlooien en teken bij katten

Vlooien en teken komen vaak voor bij katten. Het is belangrijk dat u uw kat regelmatig controleert op vlooien en teken. Deze uitwendige parasieten bevinden zich in de vacht en op de huid van uw kat. Veel voorkomende klachten zijn jeuk, irritaties en ontstekingen. Bij Diermedicatie.nl kunt u producten kopen om uw kat te beschermen tegen vlooien en teken. 

Vlooien komen het hele jaar voor. Deze kleine, zwarte parasieten nestelen zich in de vacht van uw kat en kunnen zich enorm snel vermenigvuldigen. Zo kunnen er wel honderden eitjes in de vacht gelegd worden. Het voorkomen en bestrijden van vlooien kan effectief door middel van spot-on druppels en vlooienbanden.  

Teken zijn vooral actief wanneer het warmer is dan 7 graden. Het zijn kleine parasieten die zich voeden aan mens en dier en kunnen daarbij ziekteverwekkers, zoals de ziekte van Lyme, overdragen. Het is dus belangrijk om uw kat te controleren op teken als deze buiten is geweest. Mocht u een teek vinden bij uw kat, dan dient deze zo snel mogelijk verwijderd te worden. Spot-on druppels kunnen naast vlooien, ook teken doden. 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »