Kennisbank | Vachtverzorging bij honden | Diermedicatie.nl - Diermedicatie.nl

Vachtverzorging bij honden

Wanneer moet ik vacht van mijn hond wassen? 

In sommige gevallen kan het nodig zijn om de vacht van uw hond te voorzien van een wasbeurt. Dit hoeft niet regelmatig te gebeuren, uitsluitend wanneer de vacht van uw hond vuil is. Bij honden met huidproblemen kan het frequent wassen van de vacht noodzakelijk zijn. Was uw hond alleen met hondenshampoo. De ph of zuurtegraad van een hondenhuid is heel anders dan die van de huid van een mens. Een gewone shampoo is daarom niet geschikt voor uw hond. In ons assortiment verkopen wij speciale hondenshampoo van Virbac voor verschillende huidtypen.  
 

Hoe gebruik ik hondenshampoo? 

Niet alle honden vinden het even leuk om gewassen te worden. Probeer daarom de wasbeurt zo rustig mogelijk te laten verlopen. Zorg ervoor dat de ondergrond niet glad is en uw hond stabiel kan staan. U kunt uw hond het best eerst natmaken en daarna de shampoo aanbrengen. Daarbij is het belangrijk dat het water de goede temperatuur heeft en de producten zijn afgestemd op de huid van uw hond. Ga na welk product het beste bij het huidtype van uw hond past. Er zijn verschillende hondenshampoos verkrijgbaar voor honden met een gevoelige, schilferige huid of juist een vette huid. Na de wasbeurt zal de vacht weer gezond glanzen.  
 

Verzorgingsproducten voor honden

Voor honden met huidproblemen en/of jeuk zijn er speciale shampoos en diergeneesmiddelen verkrijgbaar. Bekijk ons uitgebreide verzorgingsassortiment op deze overzichtspagina.  
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »