Product image slideshow Items

  • Credelio Credelio | Kauwtabletten voor katten tegen teken/vlooien

Credelio | Kauwtabletten voor katten tegen teken/vlooien

De beoordeling van dit product is 0 van de 5

(0)

Credelio Kauwtabletten ter behandeling van vlooien- en tekeninfestaties bij katten en als onderdeel van een behandelingsstrategie tegen vlooienallergiedermatitis (FAD). De tabletten bevatten de werkzame stof Lotilaner en zijn in twee sterktes verkrijgbaar

Prescription
Recept uploaden | Rezept hochladen

Receptplichtig, recept uploaden via de blauwe knop | Rezeptpflichtig, Rezept über den blauen Button hochladen

price
€22,89
Incl. btw
Op voorraad (Levertijd:1-2 dagen)

Specificaties

Registratienummer REG NL 121316 / 121317
Doeldiersoort Kat
Toedieningsvorm Kauwtablet
Werkzame stof Lotilaner

Beschrijving

Waarvoor werkt Credelio? 
Vlooien en teken komen vaak voor bij katten. Het is belangrijk dat u uw katten regelmatig controleert op vlooien en teken. Deze uitwendige parasieten bevinden zich in de vacht en op de huid van uw kat. Veel voorkomende klachten zijn jeuk, irritaties en ontstekingen. Vlooien komen het hele jaar door en nestelen zich in de vacht van uw kat. Ze kunnen zich enorm snel vermenigvuldigen en zo wel honderden eitjes in de vacht leggen. Teken zijn actief wanneer het warmer is dan 7 graden. Dit zijn kleine parasieten die zich voeden aan mens en dier en kunnen ziekteverwekkers, zoals de ziekte van Lyme, overdragen. Daarom is het belangrijk dat u uw kat controleert op teken als deze buiten is geweest. 
 
Hoe werkt Credelio?  
Credelio is een diergeneesmiddel met een onmiddellijke en aanhoudende dodende werking gedurende 1 maand voor vlooien (Ctenocephalides felis en C. canis) en teken (Rhipicephalus sanguineus, Ixodes ricinus, I. hexagonus en Dermacentor reticulatus). Vlooien en teken moeten aanhechten aan de gastheer en beginnen met voeden om blootgesteld te worden aan het werkzame bestanddeel Lotilaner. Zodra zij deze stof binnenkrijgen, heeft dat een dodelijke werking. Het diergeneesmiddel kan gebruikt worden als onderdeel van een behandelingsstrategie tegen vlooienallergiedermatitis (VAD). 
 
Hoeveel Credelio is geschikt?  
Uw dierenarts bepaalt aan de hand van het gewicht van uw kat welke sterkte Credelio kauwtabletten het meest geschikt is. Credelio kauwtabletten voor katten zijn er in twee varianten: 
 
  • Credelio 12 mg kauwtabletten voor katten (0,5–2,0 kg)  
  • Credelio 48 mg kauwtabletten voor katten (>2,0–8,0 kg) 
 
Hoe dien ik Credelio toe? 
Credelio is een smakelijke aromatische kauwtablet. Dien de tabletten toe met voedsel of binnen 30 minuten na het voeren. Voor optimale controle over teken- en vlooieninfestaties dient het diergeneesmiddel maandelijks toegediend te worden gedurende het vlooien- en/of tekenseizoen op basis van lokale epidemiologische omstandigheden. Lees voor gebruik de bijsluiter.  
 
Waar kan ik Credelio kopen? 
Credelio wordt geleverd in een verpakking van 3 of 6 kauwtabletten. U kunt Credelio kauwtabletten kopen bij Diermedicatie.nl met een recept van uw dierenarts. Het recept kunt u uploaden, dan leveren wij de voorgeschreven dosering bij u thuis! 
Credelio / ontvlooien kat / receptplichtig / teken kat / vlooien kat

Reviews

Dit product heeft nog geen reviews

Je beoordeling toevoegen