Seresto Kat vlooienband voordelig kopen | Diermedicatie.nl - Diermedicatie.nl

Product image slideshow Items

 • Seresto Seresto kat | Teken- en vlooienband voor katten

Seresto kat | Teken- en vlooienband voor katten

De beoordeling van dit product is 0 van de 5

(0)
Barcodenummer: 4007221053118

 

De Seresto kat teken- en vlooienband is een geurloze en waterbestendige halsband die uw kat tot 8 maanden beschermt tegen vlooien en teken. De band geeft continu lage concentraties Imidacloprid en Flumethrine af. Seresto is vrij verkrijgbaar.

price
€29,99
Incl. btw
Op voorraad (Levertijd:1-2 dagen)
Trusted shops

Specificaties

Registratienummer REG NL 108279
Doeldiersoort Kat
Toedieningsvorm Halsband voor cutaan gebruik
Werkzame stof Flumethrine, Imidacloprid

Beschrijving

Zijn vlooiendruppels geen succes bij uw kleine huistijger? Maar wilt u wel op een effectieve manier vlooien buiten de deur houden? Kies er dan eens voor om de Seresto vlooienband Kat te gebruiken. Dit is een vlooienband die niet alleen 8 maanden doeltreffend werkt tegen vlooien, maar ook een afwerende werking heeft tegen teken. Daarnaast beschermt Seresto Kat de directe omgeving van uw kat tegen de ontwikkeling van vlooienlarven. Vlooien planten zich heel snel voort, waardoor het nog belangrijker is om dit te behandelen. Seresto Kat is hiervoor de uitkomst aangezien dit een innovatieve, geurloze en waterbestendig vlooienhalsband is die vlooien én teken uit de weg gaat.

Maak kennis met de voordelen

Als u besluit om de Seresto Kat in huis te halen, dan geniet u in ieder geval van de volgende voordelen: 

 • Werkzaamheid tot 8 maanden;
 • Werking tegen vlooien begint direct na het omdoen van de halsband;
 • Voorkomt ontwikkeling van vlooienlarven in de directe omgeving van uw kat gedurende 8 maanden;
 • Kan gebruikt worden als deel van een behandelingsstrategie tegen vlooienallergiedermatitis (VAD);
 • Werkzaam tegen larven, nimfen en volwassen teken.

Hoe werkt de Seresto vlooienband?

De Seresto vlooienhalsband geeft continu lage concentraties van de werkzame stoffen Imidacloprid en Flumethrine af. De dosering van deze werkzame stoffen zijn dermate laag dat het veilig is voor de gezondheid van zowel mens als dier. Deze werkzame stoffen worden door de halsband verspreid over het huidoppervlak en de vacht van uw kat. Hierdoor werkt de Seresto vlooienband voor katten zowel afwerend als dodend tegen teken en vlooien zodra deze in aanraking komen met de werkzame stoffen. Deze vlooienband is er alleen in een variant van 38 cm voor katten die u gemakkelijk op maat maakt.

Hoe de Seresto vlooienband gebruiken?

Wanneer u nog nooit eerder een vlooienband heeft gebruikt bij uw kat is het volkomen te begrijpen dat u niet helemaal weet hoe u dit moet gebruiken. Hieronder vertellen wij u graag stap voor stap hoe u het beste de Seresto vlooienband omdoet bij uw huistijger:

 • Haal de Seresto vlooienband voor katten uit de verpakking;
 • Maak de halsband vast om de nek van uw kat;
 • Trek vervolgens de vlooienband niet te strak aan, er moeten twee vingers passen tussen de nek van uw kat en de halsband;
 • Schuif het resterende deel van de band door de lus en knip deze op 2 cm af.

Lees voor gebruik altijd de bijsluiter.

Is het gebruik veilig?

Veel huisdiereigenaren gaan het liefste een vlooienband uit de weg. De voornaamste reden hiervan is dat zij ervan overtuigd zijn dat een vlooienhalsband niet veilig is doordat onder andere katten eraan kunnen blijven haken. Bij het ontwerpen van de Seresto halsband voor katten is er rekening gehouden met het eventuele gevaar voor verstikking/wurging. Wanneer uw kat per ongeluk vast komt te zitten, schiet de gesp van de band los. De halsband heeft dus een breekpunt voor extra veiligheid.

De bijwerkingen van Seresto kat

Een vlooienhalsband is een dierengeneesmiddel dat net als alle andere geneesmiddelen kan zorgen voor bijwerkingen. Bij de Seresto vlooienband voor katten kan het tijdens de eerste dagen na aanbrengen, bij katten die niet gewend zijn een halsband te dragen, milde gedragsstoornissen worden waargenomen. Dit uit zich in de vorm van krabben aan de toedieningsplaats. Milde reacties op de toedieningsplaats zoals, jeuk, roodheid en haarverlies kunnen hierdoor voorkomen. Deze lichte bijwerkingen verdwijnen doorgaans binnen 1 tot 2 weken zonder dat de halsband afgenomen moet worden. In enkele gevallen wordt het tijdelijk verwijderen van de halsband aanbevolen, totdat de symptomen verdwenen zijn.

In zeldzame gevallen kunnen reacties op de toedieningsplaats, zoals dermatitis, ontsteking, eczeem of laesies optreden en in deze gevallen wordt aanbevolen de Seresto vlooienhalsband af te doen. Ook kunnen in zeldzame gevallen lichte en voorbijgaande bijwerkingen zoals depressie, verandering van de voedselinname, speeksel, braken en diarree aanvankelijk voorkomen. Ziet u één van bovenstaande bijwerkingen bij uw kat? Raadpleeg dan altijd uw dierenarts!

Wanneer Seresto kat niet gebruiken?

Behalve de mogelijke bijwerkingen zijn er ook situaties waarin wij het afraden om de Seresto vlooienband voor katten niet te gebruiken. Hierbij gaat het om één van de volgende omstandigheden:

 • Kittens jonger dan 10 weken;
 • Katten met een bekende overgevoeligheid voor Imidacloprid, Flumethrine of één van de hulpstoffen.

Het is belangrijk om te weten dat kittens in de leeftijd van 8-10 weken nog beschermd zijn tegen vlooien en teken door de voedingsstoffen die ze via hun moeder binnen krijgen. Een Seresto vlooienband voor katten kunt u dus gebruiken voor kittens ouder dan 10 weken.

Blijf uw kat controleren op teken

Bij een hoge tekendichtheid in de omgeving kan het gebeuren dat er toch een aantal teken door de bescherming van de band heen breken. Helaas kan geen enkel vlooien- en/of tekenproduct 100% bescherming bieden. Daarom blijft het belangrijk uw kat dagelijks te controleren op teken en deze te verwijderen indien u ze vindt.

Seresto vlooienband voordelig kopen

Bij Diermedicatie.nl kunt u terecht voor alle receptplichtige en vrij verkrijgbare diergeneesmiddelen tot wel 40% goedkoper. Wij zijn een online dierenapotheek voor diergeneesmiddelen en onderdeel van Veterinaire Apotheek Noord B.V. We stellen hierdoor de gezondheid van uw huisdier voorop, daarom bieden we producten aan voor een eerlijke prijs. Daarnaast wordt de webshop geleid door een specialistische apotheker, waardoor u er altijd vanuit kunt gaan dat u deskundig advies krijgt. Naast de Seresto vlooienband voor katten, hebben we ook Seresto beschikbaar voor honden.


Reviews

Dit product heeft nog geen reviews

Je beoordeling toevoegen

Dit vind je misschien ook leuk

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »