Veelgestelde vragen

Kan ik diergeneesmiddelen op recept kopen bij Diermedicatie?
U kunt receptplichtige diergeneesmiddelen kopen bij Diermedicatie, daarvoor dient u in het bezit te zijn van een geldig recept van een dierenarts. Voordat u een diergeneesmiddel op recept in uw winkelwagen kunt plaatsen, dient u een afbeelding van het recept te uploaden.
 
Volstaat een afbeelding van een doosje met een etiket of van een factuur ook als recept?
Nee, helaas volstaat zo'n afbeelding niet als recept. U heeft een geldig schriftelijk recept nodig van een dierenarts. Op onze pagina Recepten kunt u hier meer over lezen.
 
Moet ik voor elke bestelling een nieuw recept uploaden?
Als uw recept geldig is voor meerdere bestellingen (herhaalrecept) dan kunt u dezelfde afbeelding bij de volgende bestelling weer uploaden. Dierenartsen mogen voor chronische medicatie herhaalrecepten uitschrijven die passen bij de therapieduur (bijvoorbeeld voor een periode van 1 jaar).
 
Het lukt mij niet om een bestelling op de site te plaatsen, kan ik mijn recept ook per mail sturen?
Ja, u kunt in dat geval uw recept mailen naar [email protected]. Vermeldt daarbij ook uw gegevens.
 
Waarom zijn de prijzen op Diermedicatie.nl beter dan bij mijn dierenarts?
Doordat wij klanten hebben in geheel Nederland hebben wij meer volume en kunnen daardoor een betere inkoopprijs bedingen. Diermedicatie.nl kiest ervoor dit voordeel door te geven aan haar klanten.
 
Mijn dierenarts wil geen recept uitschrijven, hoe nu verder?
Hoewel een dierenarts wettelijk niet mag weigeren een recept uit te schrijven als hij of zij voor de behandeling zelf wel diergeneesmiddelen zou verkopen, komt het toch regelmatig voor dat een dierenarts geen recept wil uitschrijven. Wij raden u dan aan bij dierenartsen in uw omgeving te informeren, vrijwel altijd is er een dierenarts in de buurt die wel mee wil werken.
 
Is een buitenlands recept ook geldig?
Buitenlandse recepten zullen wij beoordelen op hun geldigheid. Mogelijk hebben we extra informatie nodig, wij sturen u in dat geval een bericht. Recepten van dierenartsen uit landen van de Europese Unie worden door die landen onderling erkend en zijn dus altijd geldig als ze ook in het land van uitschrijven geldig zijn.
 
Staat uw vraag er niet tussen?
Dan kunt u een mail sturen naar [email protected]