Kennisbank | Hartaandoening bij honden | Diermedicatie.nl - Diermedicatie.nl

Hartaandoening bij honden

Wat zijn de oorzaken van een hartaandoening bij honden?

De laatste jaren zijn hartaandoeningen bij zowel honden als katten toegenomen. Dit is deels te wijten aan het feit dat honden en katten steeds ouder worden en deels aan het feit dat de kennis en de diagnostiek voor het opsporen van afwijkingen sterk verbeterd is. Daarnaast neemt het voorkomen van hartaandoeningen toe door de populariteit van bepaalde rassen. Gelukkig laten fokkers hun ouderdieren vaak op (erfelijke) aandoeningen controleren bij de dierenarts.  
 

Hoe herken ik een hartaandoening bij mijn hond?

Meer dan 10% van alle honden krijgt ooit last van een hartaandoening. Soms hebben honden helemaal geen klachten en wordt het per toeval ontdekt door uw dierenarts. In andere gevallen kunt u het herkennen aan de volgende symptomen;
 

Behandeling van een hartaandoening bij honden

Na een bezoek aan de dierenarts en de juiste diagnose, wordt regelmatig een geneesmiddel op basis van de werkzame stof Benazepril Hydrochloride voorgeschreven. Dit geneesmiddel is onder verschillende merknamen en in verschillende sterktes verkrijgbaar. Aan de hand van de klachten van uw huisdier zal de dierenarts de juiste dosering voorschrijven. U kunt het recept van uw dierenarts uploaden bij het plaatsen van de bestelling, dan leveren wij de juiste dosering bij u thuis. 
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »