Hoe krijg ik een recept van een dierenarts?

Het kopen van diergeneesmiddelen op recept 

Voor geneesmiddelen voor diergeneeskundig gebruik gelden dezelfde principes als voor geneesmiddelen voor menselijk gebruik die u van uw arts voorgeschreven krijgt. De dierenarts bepaalt welke medicijnen uw huisdier nodig heeft en u heeft de keuze om ze ter plaatse bij de dierenarts te kopen of om een ​​recept mee te krijgen. U kunt de voorgeschreven medicatie dan ergens anders kopen, zoals bij  Diermedicatie.nl!

Waarom heb ik voor sommige producten een schriftelijk recept nodig?

Als een product in Nederland een vergunning heeft als URA (Uitsluitend op Recept Afleveren) of UDA (Uitsluitend door een Dierenarts of een Apotheek afleveren), kan het alleen worden geleverd tegen een diergeneeskundig recept. Alle producten op Diermedicatie.nl waarvoor een recept nodig is, hebben een tekstblok naast hun productfoto met daarin de tekst 'Recept Uploaden', dit geeft aan dat de wettelijke categorie URA of UDA is. We accepteren alleen recepten van dierenartsen.

Waarom heb ik geen schriftelijk recept nodig als ik het medicijn bij mijn dierenarts koop?

Als een dierenarts de medicatie zelf verkoopt, hoeven ze geen recept uit te schrijven, omdat ze zowel voorschrijven als afleveren.

Hoe krijg ik een schriftelijk recept?

Als u ervoor kiest om de medicatie van uw huisdier te kopen bij Diermedicatie.nl, dan moet u uw dierenarts vragen om een ​​recept uit te schrijven, zodat we weten wat hij aan uw dier voorschrijft; net als wanneer een arts mensen een schriftelijk recept geeft voor uitgifte in een apotheek! Als uw dierenarts u de medicijnen zelf zou verkopen, dan mogen ze wettelijk niet weigeren een recept uit te schrijven voor dezelfde behandeling en hoeveelheid.