Vlooien en teken bij honden | Diermedicatie.nl - Diermedicatie.nl

Vlooien - Teken

Vlooien en teken bij honden 

Vlooien en teken komen vaak voor bij honden. Het is belangrijk dat u uw hond regelmatig controleert op vlooien en teken. Deze uitwendige parasieten bevinden zich in de vacht en op de huid van uw hond. Veel voorkomende klachten zijn jeuk, irritaties en ontstekingen. Bij Diermedicatie.nl kunt u producten kopen om uw hond te beschermen tegen vlooien en teken.  

Vlooien komen het hele jaar voor. Deze kleine, zwarte parasieten nestelen zich in de vacht van uw hond en kunnen zich enorm snel vermenigvuldigen. Zo kunnen er wel honderden eitjes in de vacht gelegd worden. Het voorkomen en bestrijden van vlooien kan effectief door middel van spot-on druppels en vlooienbanden.   

Teken zijn vooral actief wanneer het warmer is dan 7 graden. Het zijn kleine parasieten die zich voeden aan mens en dier en kunnen daarbij ziekteverwekkers, zoals de ziekte van Lyme, overdragen. Het is dus belangrijk om uw hond te controleren op teken als deze buiten is geweest. Mocht u een teek vinden bij uw hond, dan dient deze zo snel mogelijk verwijderd te worden. Spot-on druppels kunnen naast vlooien, ook teken doden. 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »