Teken preventie | Kennisbank | Diermedicatie.nl - Diermedicatie.nl

Teken preventie

Teken preventie

Door teken overgebrachte ziektes zijn zeer ernstig. Honden sterven vaak aan de massale symptomen. Behandeling na een uitbraak is vaak tijdrovend en kostbaar. Dit maakt goede en grondige tekenpreventie des te belangrijker. Het is belangrijk te weten dat de teek niet onmiddellijk na het bijten ziekteverwekkers overbrengt, maar dat een bepaalde zuigtijd van ongeveer 12-24 uur nodig is.
 
Daarom moet u altijd een tekenwerend middel gebruiken dat de teken in de kortst mogelijke tijd doodt of weghoudt. Teekprofylaxe zijn geneesmiddelen, meestal spot-on oplossingen of halsbanden. Ze doden de teek in een zeer korte tijd. Sommige producten weren ook teken af, zodat ze de hond niet kunnen besmetten. Bij Diermedicatie.nl raden wij de volgende producten aan:
 
 
Ook moet een hond voor de zekerheid na elke wandeling op teken worden gecontroleerd, omdat ze vaak op de schouders, de nek of het hoofd zitten. Als een teek wordt gevonden, moet deze snel worden verwijderd. In de handel verkrijgbare tekentangen zijn een goed hulpmiddel omdat zij gemakkelijker te gebruiken zijn dan een pincet. Wilt u meer weten over het verwijderen van een teek? Lees het in deze blog!
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »