Recepten | Reserveringen

Recept informatie

Het kopen van diergeneesmiddelen op recept voor huisdieren
Voor geneesmiddelen voor diergeneeskundig gebruik gelden in wezen dezelfde principes als voor geneesmiddelen voor menselijk gebruik die u van uw arts krijgt. De dierenarts zal bepalen welke medicijnen uw huisdier nodig heeft en u heeft de keuze om ze ter plaatse bij de dierenarts te kopen of om een ​​recept te krijgen om mee te nemen om het ergens anders af te handelen - ergens zoals de Veterinaire Apotheek Noord!

Waarom heb ik voor sommige producten een schriftelijk recept nodig?
Als een product in Nederland een vergunning heeft als URA (uitsluitend op recept afleveren) of UDA (uitsluitend door een dierenarts of een apotheek afleveren), kan het alleen worden geleverd tegen een diergeneeskundig recept. Alle producten op de Diermedicatie.nl-website waarvoor een recept nodig is, hebben een tekstblok naast hun foto met daarin de tekst 'Recept Uploaden', dit geeft aan dat de wettelijke categorie URA of UDA is. We mogen alleen recepten van dierenartsen accepteren.

Waarom heb ik geen schriftelijk recept nodig als ik het medicijn bij mijn dierenarts koop?
Als een dierenarts de medicatie zelf verkoopt, hoeven ze geen recept uit te schrijven, omdat ze zowel voorschrijven als afleveren.

Hoe krijg ik een schriftelijk recept?
Als u ervoor kiest om de medicatie van uw huisdier te kopen bij de Veterinaire Apotheek Noord, dan moet u uw dierenarts vragen om een ​​recept uit te schrijven, zodat we weten wat hij graag aan u verstrekt; net als wanneer een arts ons mensen een schriftelijk recept geeft voor uitgifte in een apotheek! Als uw dierenarts u de medicijnen zelf zou verkopen, dan mogen ze wettelijk niet weigeren een recept uit te schrijven voor dezelfde behandeling en hoeveelheid. Indien uw dierenarts onverhoopt toch niet mee wil werken aan het uitschrijven van een recept, dan helpt het vaak om naar andere dierenartsen in uw omgeving te bellen met de vraag of zij u kunnen helpen.

Reserveringen

Om juridische redenen mogen diermedicijnen op recept niet direct op de website aangeboden worden. U kunt ze via de website echter wel reserveren bij de Veterinaire Apotheek Noord, de prijs die de apotheek vraagt vindt u bij de 'Beschrijving' van het medicijn op deze website. Na het betalen van de reservering op Diermedicatie.nl neemt de apotheek contact met u op over de verdere afhandeling.