Ontwormen Hond | Diermedicatie.nl - Diermedicatie.nl

Ontwormen hond

15 producten

Een onderdeel van de standaard verzorging van uw hond is het ontwormen. U kunt dit het beste op regelmatige basis doen om uw hond in goede gezondheid te houden. De meeste wormen zijn te behandelen met ontwormingsmiddelen voor honden.
 

Hoe komt mijn hond aan wormen?

De meeste wormen worden bij het uitlaten van uw hond als eitjes of larven ingeslikt. Deze ontwikkelen zich in de darmen tot volwassen wormen. In de darm produceren ze eitjes die via de ontlasting in het milieu terecht komen. Van daaruit kunnen dieren en mensen besmet raken. Vlooien kunnen ook wormen overbrengen. Het is verstandig om uw hond ook te ontvlooien voordat u begint met ontwormen.  
 

Wanneer moet ik mijn hond ontwormen?

Wormen leggen niet altijd consequent eitjes, daarom is het belangrijk dat u uw hond regelmatig ontwormd. Ook hangen de symptomen af van het aangetaste orgaan. De meest voorkomende symptomen zijn; 
  • Diarree; 
  • Sleetje rijden (glijden over de vloer met hun achterwerk); 
  • Braken; 
  • Opgeplazen buik, ook wel ''wormbuik'' genoemd; 
  • Gewichtsverlies; 
  • Bloedarmoede. 
 

Hoe vaak moet ik mijn hond ontwormen?

Volwassen honden moeten om de 3 maanden worden ontwormd. De frequentie van het ontwormen van uw hond kan lager of hoger zijn, afhankelijk van het infectierisico. Als uw hond veel wordt uitgelaten in het bos en op dieren jaagt, is het bijvoorbeeld zinvol om uw hond vaker te ontwormen. Wilt u weten hoe vaak u uw hond precies moet ontwormen? Bekijk dan het ontwormschema in onze blog. 
 

Puppy ontwormen; wanneer begin ik met het ontwormen van mijn hond? 

Puppy's kunnen al in de baarmoeder van hun moeder besmet raken met verschillende wormen. Als de moeder besmet is, dan is de kans groot dat de pup ook wormen heeft. Ontworm daarom uw puppy vanaf de leeftijd van twee weken. Daarna dient de pup om de twee weken te worden ontwormd tot het einde van de borstvoeding. 
 

Verschillende merken ontwormingsmiddelen; 

 

Je ontwormingsmiddel koop je online bij Diermedicatie.nl!

Ons assortiment bevat vrij verkrijgbare en receptplichtige ontwormingsmiddelen, van exact dezelfde fabrikanten als bij uw plaatselijke dierenarts tegen prijzen die wel tot 40% goedkoper zijn. Alle producten voldoen aan de veiligheidsvoorschriften en hoogste kwaliteitsnormen. Heeft u een vraag over het toedienen, de werkzaamheid of bijwerkingen van het ontwormingsmiddel? Neem dan gerust contact op wanneer u advies nodig heeft van onze apotheker.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »