Kennisbank | Chronische diarree bij honden | Diermedicatie.nl - Diermedicatie.nl

Chronische diarree bij honden

Hoe achterhaal ik de oorzaak van chronische diarree bij mijn hond? 

Wanneer de klachten niet verdwijnen en de ontlasting van uw hond waterig blijft, is er sprake van chronische diarree. Het is dan belangrijk om de onderliggende oorzaak van de diarree bij uw hond te achterhalen. Dit kunt u laten doen bij de dierenarts door middel van een uitgebreid lichamelijk onderzoek. Het is dan gebruikelijk om één van de volgende onderzoeken uit te laten voeren: 
  • Ontlastingsonderzoek 
  • Bloedonderzoek 
  • Onderzoek naar voedselallergie 
  • Endoscopie (inwendig onderzoek van de maag en darmen) 
  • Maken van een echo 
Diarreeklachten kunnen verschillen in consistentie, kleur en geur van de ontlasting, persdrag, bloedbijmenging, slijm en de frequentie van de ontlasting. Chronische darmklachten kunnen wijzen op een verteringsprobleem, een auto-immuunziekte of een voedselallergie.  
Betreft het een voedselallergie, dan zijn de meeste honden gevoelig voor één of meerdere eiwitbronnen. Met behulp van een eliminatiedieet kan geschikt voer worden gevonden voor uw huisdier. Dit is ook mogelijk met een hypoallergeen dieet, waarbij de eiwitbronnen zo zijn bewerkt dat het lichaam deze niet herkent en er daarom niet op reageert. Bij Diermedicatie.nl verkopen we voorgeselecteerd dieetvoer van Royal Canin, Hill's en Specific. Bekijk hier ons assortiment. 
 

Behandeling chronische diarree bij honden

Voor het behandelen van chronische diarree en de darmflora zijn er diverse middelen op de markt. Zo zijn er diarreeremmers, pre- en probiotica, verteringszymes en is er licht verteerbare voeding. Bij ernstige klachten kunnen leiden tot uitdroging. Dit kan leiden tot serieuze problemen en daarom is het verstandig om bij aanhoudende diarree contact op te nemen met uw dierenarts.  
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »