Seresto Hond vlooienband voordelig kopen | Diermedicatie.nl - Diermedicatie.nl

Product image slideshow Items

  • Seresto Seresto hond | Teken- en vlooienband voor honden

Seresto hond | Teken- en vlooienband voor honden

De beoordeling van dit product is 0 van de 5

(0)
Barcodenummer: 4007221053095

 

De Seresto halsband voor honden is een geurloze en waterbestendige halsband die uw hond tot 8 maanden beschermt tegen vlooien en teken. De halsband geeft continu lage concentraties Imidacloprid en Flumethrine af. Seresto is vrij verkrijgbaar.

price
€32,75
Incl. btw
Op voorraad (Levertijd:1-2 dagen)
Trusted shops

Specificaties

Registratienummer REG NL 108283 / 108285
Doeldiersoort Hond
Toedieningsvorm Halsband voor cutaan gebruik
Werkzame stof Flumethrine, Imidacloprid

Beschrijving

Gaat u graag met uw hond wandelen in de bossen, duinen of in het park? En vindt u iedere 4 weken vlooiendruppels geven te veel gedoe? Dan is de Seresto vlooienband voor honden dé perfecte oplossing. Dit is namelijk een innovatieve, geurloze en waterbestendige halsband die uw hond tot 8 maanden beschermt tegen zowel vlooien als teken. Vlooien planten zich heel snel voort, waardoor het nog belangrijker is om dit effectief te behandelen. Daarnaast beschermt Seresto Hond ook de directe omgeving van uw hond tegen de ontwikkeling van vlooienlarven. Op die manier houdt u vlooien en teken gemakkelijk buiten de deur!

Ontdek de voordelen van Seresto Hond

Steeds meer hondenbezitters kiezen ervoor om een vlooienband te gebruiken. Niet zo verrassend aangezien zo'n halsband veel voordelen met zich meebrengt. Met de Seresto vlooienband voor honden geniet u van de volgende voordelen: 

  • Werkzaamheid tot 8 maanden;
  • Werking tegen vlooien begint direct na het omdoen van de halsband;
  • Voorkomt ontwikkeling van vlooienlarven in de directe omgeving van uw hond gedurende 8 maanden;
  • Kan gebruikt worden als deel van een behandelingsstrategie tegen vlooienallergiedermatitis (VAD);
  • Werkzaam tegen larven, nimfen en volwassen teken.

Hoe werkt de Seresto vlooienband?

De vlooienhalsband beschikt over de werkzame stoffen Imidacloprid en Flumethrin die constant worden vrijgegeven. De dosering van deze werkzame stoffen zijn dermate laag dat het volkomen veilig is voor de gezondheid van zowel mens als dier. Zodra de halsband om de nek van uw hond zit, dan worden de werkzame stoffen door de halsband verspreid over het huidoppervlak en de vacht van uw hond. De Seresto halsband werkt zowel afwerend als dodend tegen teken en vlooien zodra deze in aanraking komen met de werkzame stoffen. Om iedere hond te kunnen voorzien van een passende vlooienband heeft u de keuze uit een variant van 38 cm of 70 cm. 

Het gebruik van Seresto Hond

Heeft u in het verleden niet eerder een vlooienband gebruikt bij uw trouwe viervoeter? Dan weten wij als geen ander dat het omdoen van de halsband lastig kan zijn. Om dit gemakkelijker te maken vertellen wij u hieronder hoe u dit stap voor stap doet:

  • Haal de Seresto vlooienband voor honden uit de verpakking;
  • Maak de halsband vast om de nek van uw hond;
  • Trek vervolgens de vlooienband niet te strak aan, er moeten twee vingers passen tussen de nek van uw hond en de halsband;
  • Schuif het resterende deel van de band door de lus en knip deze op 2 cm af.

Lees voor gebruik altijd de bijsluiter.

Hoe veilig is Seresto Hond?

Natuurlijk heeft u de veiligheid van uw hond altijd hoog in het vaandel staan. Daarom is het geruststellend om te weten dat het gebruik van de Seresto vlooienband voor honden 100% veilig is. Bij het ontwerpen van de halsband is er rekening gehouden met het eventuele gevaar voor verstikking/wurging. Wanneer uw hond per ongeluk vast komt te zitten, schiet de gesp van de band los. De Seresto honden vlooienband heeft dus een breekpunt voor extra veiligheid om verstikking te voorkomen.

Welke mogelijke bijwerkingen zijn er?

Vanzelfsprekend brengt het gebruik van Seresto Hond mogelijke bijwerkingen met zich mee. Zo kan er soms, bij honden die niet gewend zijn een vlooienhalsband te dragen, milde gedragsstoornissen zoals krabben aan de toedieningsplaats worden waargenomen tijdens de eerste dagen na het aanbrengen. Zorg ervoor dat de vlooienhalsband niet te strak zit om milde reacties op de toedieningsplaats zoals jeuk, roodheid en haarverlies te kunnen voorkomen. Deze bijwerkingen verdwijnen doorgaans binnen 1 tot 2 weken zonder dat de vlooienhalsband verwijderd hoeft te worden. In enkele gevallen wordt het tijdelijk verwijderen van de vlooienhalsband aanbevolen, totdat de symptomen verdwenen zijn.

In zeer zeldzame gevallen kunnen reacties op de toedieningsplaats, zoals dermatitis, ontsteking, eczeem of laesies optreden en in deze gevallen wordt aanbevolen de vlooienhalsband af te doen.
Ook kunnen bij honden in zeldzame gevallen, lichte en voorbijgaande reacties zoals depressie, verandering van de voedselinname, speekselvloed, braken en diarree voorkomen. Ziet u één van bovenstaande bijwerkingen bij uw hond? Raadpleeg dan altijd uw dierenarts!

Wanneer Seresto hond niet gebruiken?

Gebruik de Seresto vlooienband niet bij puppy's jonger dan 7 weken of bij honden met een bekende overgevoeligheid voor Imidacloprid, Flumethrine of een van de hulpstoffen. Heeft u ook een kat in huis rondlopen? Gebruik dan Seresto Kat.

Wat kost een Seresto vlooienband?

De kosten van een Seresto vlooienband voor honden hangt af van welke maat u kiest. Zo heeft u een Seresto vlooienband van 38 cm, deze is geschikt voor honden van 8 kg en lichter. Deze band kost €28. Hiernaast heeft u ook nog een vlooienband voor honden die zwaarder zijn dan 8 kg. Deze band is 70 cm en is €46. Wat de Seresto vlooienband kost, ligt dus aan het gewicht van uw hond.

Blijf dagelijks alert op teken

Bij een hoge tekendichtheid in de omgeving kan het gebeuren dat er toch een aantal teken door de bescherming van de band heen breken. Helaas kan geen enkel vlooien- en/of tekenproduct 100% bescherming bieden. Daarom blijft het belangrijk uw hond na iedere wandeling te controleren op teken en deze direct te verwijderen.

Koop een Seresto vlooienband voordelig

Bij Diermedicatie.nl kunt u terecht voor een Seresto Hond vlooienband. Uw huisdier is een onderdeel van uw gezin en dat begrijpen we bij Diermedicatie.nl als geen ander. Daarom bieden we onze producten aan tegen een eerlijke prijs, zo hoeft u nooit te bezuinigen op de verzorging van uw huisdier. Daarnaast wordt Diermedicatie.nl geleid door een ervaren apotheker. U kunt bij ons dus altijd terecht voor advies over de gezondheid van uw huisdier. Naast Seresto hond, kunt u ook bij ons terecht voor Advantage kat en Advantix hond.


Reviews

Dit product heeft nog geen reviews

Je beoordeling toevoegen

Dit vind je misschien ook leuk

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »