Week van de Teek

  • Geplaatst op
  • Door Diermedicatie.nl
  • 0
Week van de Teek

Van 17 tot 21 april is het de Week van de Teek. Deze week wordt jaarlijks georganiseerd om stil te staan bij de risico's van een tekenbeet en te helpen bij het voorkomen van tekenbeten.

Zodra de temperatuur boven de 7° C stijgt, zijn teken weer actief. Het tekenseizoen start in april en eindigt in oktober. Teken kunnen ziektes overbrengen, onder andere de ziekte van Lyme. Daarom is het belangrijk om uzelf en uw huisdier regelmatig op teken te controleren. Controleer uw hond of kat altijd als deze net buiten is geweest.   

 

Controleren op teken bij uw huisdier 

Wanneer een teek op het dier terecht is gekomen, zoekt hij een warm plekje in de vacht. Ze nestelen zich meestal bij de oksels, liezen, buik, oren en de staartaanzet. Maar ze kunnen ook bij de poten, tussen de tenen of in de hals van het dier zitten. Controleer op deze plekken: 

 

Verwijderen van een teek bij uw huisdier

Hoe verwijdert u een teek bij uw hond/kat? 

 

1. Verwijder de teek zo snel mogelijk met een tekenpen!

2. Desinfecteer de plek, uw handen en de tekenpen. 

3. Noteer de plek, datum en duur van de tekenbeet. 

4. Let op het ontstaan van een rode kring. Neem contact op met de dierenarts bij bijzonderheden. 

 

Voorkom dat uw hond of kat wordt gebeten door een teek!  

De kans dat een teek zich op uw hond of kat vastbijt kunt u verminderen door gebruik te maken van preventieve middelen. Wij bevelen de volgende producten aan: 

 

- De vlooien- en tekenband van Seresto; 

- Frontline Spray; 

- Frontline of Beaphar pipet/druppels;  

- Frontpro kauwtablet (voor honden). 

 

Kiest u voor een halsband, spray of spot-on pipet, dan binden de werkzame stoffen zich aan het huidvet en vormen zo een beschermende laag op de huid. Zodra teken in aanraking komen met de werkzame stof, sterven ze. Zo krijgen ze geen kans op zich vast te bijten! U kunt uw hond ook beschermen tegen teken met een (kauw)tablet. Hierbij verspreidt de werkzame stof zich via de bloedbaan, in plaats van de huid. Dit is handig als uw hond vaak zwemt. 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »