Dronspot Kat & Kitten | Spot-on ontwormen | Diermedicatie.nl - Diermedicatie.nl

Product image slideshow Items

  • Dronspot kat | Spot-on oplossing voor katten en kittens
  • Dronspot kat | Spot-on oplossing voor katten en kittens
  • Dronspot kat | Spot-on oplossing voor katten en kittens
  • Dronspot kat | Spot-on oplossing voor katten en kittens

Dronspot kat | Spot-on oplossing voor katten en kittens

De beoordeling van dit product is 0 van de 5

(0)
Barcodenummer: 4007221052593

 

Dronspot is een spot-on oplossing ter behandeling van spoel-, haak- en lintwormen bij katten. De werkzame stof in de oplossing is Emodepside. Elke verpakking bevat 2 pipetten.

price
€17,75
Incl. btw
Op voorraad (Levertijd:1-2 dagen)
Trusted shops

Specificaties

Registratienummer REG NL 123462 / 123463 / 123464
Doeldiersoort Kat
Toedieningsvorm Spot-on oplossing
Werkzame stof Emodepside, Praziquantel

Beschrijving

Dronspot kat is het spot-on ontwormingsmiddel voor uw kat. Wormen zijn schadelijk voor de gezondheid van de kat, daarvoor is een ontwormingskuur noodzakelijk. Ontwormingstabletten voor katten geven dikwijls problemen bij het toedienen. Met een Dronspot ontworminspipet brengt u op een diervriendelijke manier druppels aan op de huid in de nek waardoor de kat beschermd is tegen veel voorkomende wormsoorten als lintworm, haakworm, rondworm en spoelworm.  

 

Wat is Dronspot Ontwormingsmiddel voor katten? 

Het Dronspot kat ontwormingsmiddel is een gemakkelijk te gebruiken en effectieve behandeling tegen wormen bij katten. Door middel van een pipet wordt het middel toegediend aan de kat. Dronspot kat werkt door de wormen te verlammen en uit het lichaam te verwijderen. De behandeling is snel, eenvoudig en pijnloos voor uw kat. 

 

Voordelen van Dronspot voor katten 

  • Beschermt tegen meerdere wormsoorten 
  • Geschikt voor alle katten van 8 weken en ouder 
  • Eenvoudig toe te dienen 
  • Dosering aan te passen op gewicht kat 
  • Ook te gebruiken voor drachtige en zogende poezen 
  • Zonder recept te bestellen 

 

Dosering Dronspot kat 

De aanbevolen minimumdoses voor Dronspot kat zijn 3 mg Emodepside / kg lichaamsgewicht en 12 mg Praziquantel / kg lichaamsgewicht, overeenkomend met 0,14 ml Dronspot / kg lichaamsgewicht. De kat moet nauwkeurig gewogen worden vóór de behandeling om ervoor te zorgen dat de correcte pipet wordt gebruikt. Gebruik onderstaand doseertabel.

Doseertabel:  

  

Lichaams-gewicht  

Te gebruiken pipet  

Volume (ml)  

Emodepside (mg/kg lg)  

Praziquantel (mg/kg lg)  

>0,5 – 2,5 kg  

Dronspot voor kleine katten  

0,35 (1 pipet)  

3 - 15  

12 - 60  

2,5 - 5 kg 

Dronspot voor middelgrote katten 

0,70 (1 pipet) 

3 - 6 

12 - 24 

5 - 8 kg 

Dronspot voor grote katten 

1,12 (1 pipet) 

12 – 19,2 

12 – 19,2 

  

Let op: Niet gebruiken bij kittens jonger dan 8 weken of die minder wegen dan 0,5 kg of bij overgevoeligheid voor het werkzame bestanddeel of één van de hulpstoffen. 

 

Gebruiksaanwijzing Dronspot kat 

Dronspot kat ontwormingsmiddel is doormiddel van een pipet eenvoudig toe te dienen. Neem één pipet uit de verpakking. Houd de pipet rechtop, draai het dopje los en gebruik het andere uiteinde om het zegel te verbreken. Druk de haren van de kat in de nek ter hoogte van de schedelbasis uit elkaar totdat de huid zichtbaar wordt. Plaats de open zijde van de pipet op de huid en knijp de pipet enkele malen stevig samen om de inhoud direct op de huid aan te brengen. Toediening ter hoogte van de schedelbasis minimaliseert de mogelijkheid voor de kat om het diergeneesmiddel af te likken. Lees voor gebruik de bijsluiter.   

 

Dronspot voor katten koop je bij Diermedicatie.nl 

Koop uw Dronspot ontwormingsmiddel voor katten eenvoudig bij Diermedicatie.nl. Doordat Dronspot voor katten een vrij verkrijgbaar ontwormingsmiddel is, bestelt u het eenvoudig en snel online. De kosten voor diermedicatie bij Diermedicatie.nl ligt gemiddeld 40% lager dan bij een reguliere apotheker. 

 

Andere ontwormingsmiddelen voor katten 

Naast Dronspot kat kunt u bij ons ook terecht voor andere ontwormingsmiddelen voor katten. Zo hebben wij ook bekende merken als  Milbemax en Milpro, in ons assortiment. 

 

Veelgestelde vragen over Dronspot ontwormingsmiddelen voor katten 

Hoe Dronspot spot-on pipet gebruiken? 

De Dronspot spot-on pipet kun je op de volgende manier gebruiken: houd de pipet rechtop en draai de dop los. Vervolgens prikt u met de bovenzijde van de dop een gaatje in de zegel. Door voorzichtig in de nek van de kat de haren uit elkaar te drukken, wordt de huid zichtbaar. Druk de open zijde van de pipet op de huid en knijp de pipet samen om de inhoud direct op de huid aan te brengen. Door het in de nek toe te dienen, wordt het door de kat onmogelijk dit af te likken. 

Hoe werkt Dronspot ontwormingsmiddel voor katten? 

Na het toedienen, dringen twee actieve bestandsdelen (Praziquantel en Emodepside) door de huid en worden ze opgenomen in het lichaam en komen ze bij de darm en lever van de kat terecht om zo de wormen te bestrijden.

Hoe vaak Dronspot toedienen? 

Wanneer uw kat last heeft van wormen dient u eenmalig Dronspot ontwormingsmiddel toe.


Reviews

Dit product heeft nog geen reviews

Je beoordeling toevoegen

Dit vind je misschien ook leuk

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »