Caninsulin VetPen Starter Kit | Hond & Kat | Diermedicatie.nl - Diermedicatie.nl

Product image slideshow Items

 • Caninsulin Vetpen Starter kit | Hond & Kat
 • Caninsulin Vetpen Starter kit | Hond & Kat
 • Caninsulin Vetpen Starter kit | Hond & Kat
 • Caninsulin Vetpen Starter kit | Hond & Kat

Caninsulin Vetpen Starter kit | Hond & Kat

De beoordeling van dit product is 0 van de 5

(0)
Barcodenummer: 8713184115829

 

Met de Caninsulin Vetpen kunt u de dagelijkse dosis insuline toedienen bij uw hond of kat. Door middel van de doseerknop is het gemakkelijk om nauwkeurig te doseren. De Caninsulin Vetpen is verkrijgbaar in twee varianten; 0.5-8 IU of 1-16 IU.

price
€52,99
Incl. btw
Op voorraad (Levertijd:1-2 dagen)
Trusted shops

Specificaties

Leverancier MSD Animal Health
Doeldiersoort Hond en Kat

Beschrijving

WAT IS CANINSULIN?  

Caninsulin is de eerste gelicentieerde insuline voor de behandeling van diabetes mellitus bij zowel honden als katten. Het is geregistreerd in meer dan 30 landen en wordt al meer dan 25 jaar gebruikt bij honden en katten met diabetes. Caninsulin kan worden toegediend met U-40 spuiten of een Vetpen, de eerste injectiepen die is ontworpen voor gebruik bij honden en katten met diabetes. De definitieve diagnose voor diabetes mellitus wordt door de dierenarts vastgesteld na controle van de bloedglucose. Wilt u meer weten over diabetes bij uw hond of kat? Lees dan onze blog! 

 

Caninsulin Hond: behandelen van diabetes bij honden

Helaas is diabetes mellitus een ziekte die niet kan worden genezen, maar wel goed te behandelen is. Voor uw hond betekent het dat u moet letten op de voeding en dat u elke dag extra insuline moet toedienen.  Caninsulin wordt gebruikt om de verhoogde bloedsuikerspiegel te verlagen, waardoor de symptomen zoals overmatig drinken, plassen en gewichtsverlies verminderen of verdwijnen. Vraag ook uw dierenarts naar het beste dieet inclusief geschikte traktaties voor uw hond met diabetes. Wilt u meer weten over het behandelen van diabetes bij uw hond? Kijk dan op de website van Caninsulin: Managing Dog Diabetes. 

 

Caninsulin Kat: behandelen van diabetes bij katten 

Diabetes bij katten kan worden behandeld met het dagelijkse toedienen van insuline, aangepaste voeding en voldoende lichaamsbeweging. De behandeling kan als succesvol worden beschouwd als de klinische symptomen van diabetes verbeteren zonder hypoglykemie (lage bloedglucoseconcentraties) te veroorzaken. Slechts in zeldzame gevallen is genezing mogelijk bij katten waarbij de alvleesklier niet volledig het vermogen heeft verloren om insuline te produceren. Wilt u meer weten over het behandelen van diabetes bij uw kat? Kijk dan hier: Caninsulin: Managing Your Diabetic Cat.

 

ONTDEK DE VOORDELEN VAN DE CANINSULIN VETPEN

De Caninsulin Vetpen is ontwikkeld om het toedienen van de dagelijkse dosis insuline bij uw hond of kat zo makkelijk mogelijk te maken. Met de Caninsulin Vetpen geniet u van de volgende voordelen:

 • Met de simpele doseerknop kunt u nauwkeurig doseren;
 • Door de ergonomische ontspanner is injecteren minder spannend;
 • Ook te gebruiken voor mensen met minder zicht of minder vaste hand;
 • Minder last van luchtbellen;
 • Gebruiksvriendelijke instructie;
 • Veilig in gebruik.

En wilt u een keer een weekendje weg zonder uw huisdier? Dan is dat met de Caninsulin Vetpen geen probleem! Zo is de Caninsulin Vetpen ook voor anderen snel en eenvoudig te gebruiken. Na het instellen van de doseerknop op de juiste dosis insuline, kunt u of de oppas met een druk op de knop de dosis injecteren bij uw hond of kat. 

 

HOE WERKT DE CANINSULIN VETPEN? 

Laad het insulinepatroon in de Caninsulin Vetpen om insuline toe te dienen bij uw huisdier. Na het laden en ontluchten van het insulinepatroon, kunt u in deze 5 eenvoudige stappen de insuline injecteren:

Stap 1. Draai het insulinepatroon op en neer tot de insuline er melkachtig uitziet. Verwijder de dop van de pen en laad het insulinepatroon in de patroonhouder. 

Stap 2: Gebruik elke keer een schone naald.

Stap 3. Na het plaatsen van de naald, drukt u de ontspanner in en houd u deze ingedrukt tot de volledige dosis insuline is geïnjecteerd. 

Stap 4. Verwijder de naald direct na gebruik met de naaldverwijderaar. 

Stap 5. Bewaar de Caninsulin Vetpen met aangebroken insulinepatroon NIET in de koelkast.

Lees voor gebruik altijd de bijsluiter. 

 

HOE DIEN IK DE DOSERING MET DE CANINSULIN VETPEN TOE?

U selecteert het aantal eenheden op de doseerknop zoals voorgeschreven door de dierenarts. Let erop dat de pijl op de penhuls van de Caninsulin Vetpen naar het correcte aantal eenheden op de doseerknop verwijst. Het kan eens gebeuren dat uw huisdier niet de volledige dosis insuline heeft gehad.

Doseer nooit na, in verband met het risico op een te hoge dosis insuline. Honden en katten die 2 keer per dag worden geïnjecteerd, krijgen 12 uur later weer de gebruikelijke dosis en bij 1 injectie per dag, is dat 24 uur later. Ook moet de injectieplaats en -methode worden gevolgd zoals uw dierenarts heeft aanbevolen. Vaak doet de dierenarts de eerste keer voor, zodat u zeker weet dat u de juiste dosis op de juiste manier injecteert. 

Heeft u nog een vraag over de Caninsulin Vetpen? In deze folder vind u antwoord op de veelgestelde vragen over Caninsulin en de Vetpen. 

 

WAT IS DE PRIJS VAN DE CANINSULIN VETPEN STARTER KIT?

De Caninsulin Vetpen is verkrijgbaar in twee varianten en wordt geleverd in een starter kit. Voor beide varianten betaalt u €52,99. De starter kit bestaat uit de volgende onderdelen:

 • De Caninsulin Vetpen. De Vetpen is verkrijgbaar in twee varianten: 0,5-8 IE (per 0,5 IE doseerbaar) en 1-16 IE (per 1 IE doseerbaar). 
 • Een reisetui. Neem de Vetpen, naalden, naaldverwijderaar en insulinepatronenen mee in deze reisetui.
 • Diverse opzetstukken. Voor zowel de doseerknop als de ontspanner, ontvangt u verschillende opzetstukken.
 • De naaldverwijderaar. Met behulp van de naaldverwijderaar verwijdert u veilig en eenvoudig de naalden uit de Vetpen.
 • 28 naalden. Een voorraad Vetpen-naalden om mee te beginnen.
 • Gebruiksaanwijzing.

De volgende onderdelen kunt u er apart bij bestellen:

 

KOOP DE CANINSULIN VETPEN STARTER KIT VOORDELIG BIJ DIERMEDICATIE.NL

Bij Diermedicatie.nl begrijpen wij dat u uw huisdier ziet als onderdeel van uw gezin en de beste zorg voor uw maatje over heeft. Daarom doen wij ons best om onze producten tegen een eerlijke prijs te verkopen. U kunt de Caninsulin Vetpen Starter kit zonder recept van uw dierenarts kopen bij Diermedicatie.nl. De starter kit bevat de Caninsulin Vetpen (verkrijgbaar 0.5-8 IU of de 1-16 IU), een handige reisetui en 28 naalden.

Let op: de starterkit bevat geen insuline, u kunt de insulinepatronen bij Diermedicatie.nl bestellen met een recept van uw dierenarts. Zodra wij uw bestelling met recept ontvangen, wordt deze nagekeken door onze apotheker.


Reviews

Dit product heeft nog geen reviews

Je beoordeling toevoegen

Dit vind je misschien ook leuk

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »