Product image slideshow Items

  • Apoquel | Filmomhulde tabletten voor honden tegen jeuk

Apoquel | Filmomhulde tabletten voor honden tegen jeuk

De beoordeling van dit product is 5 van de 5

(1)

Apoquel is een anti-jeuk geneesmiddel met een uniek werkingsmechanisme en is verkrijgbaar in drie verschillende sterktes, selecteer de door u gewenste sterkte en hoeveelheid om de juiste prijs te zien. Uitsluitend verkrijgbaar op recept.

Prescription
Recept uploaden | Rezept hochladen

Receptplichtig, recept uploaden via de blauwe knop | Rezeptpflichtig, Rezept über den blauen Button hochladen

price
€16,99

* Stukprijs: €0,00 / Incl. btw
Op voorraad (Levertijd:1-2 dagen)

Specificaties

Registratienummer REG NL 112670 / 112655 / 112669
Doeldiersoort Hond
Toedieningsvorm Tablet voor oraal gebruik
Werkzame stof Oclacitinib

Beschrijving

Wat is Apoquel hond?

Apoquel is er twee vormen: de filmomhulde tabletten en kauwtabletten met smaakstof. Beide zijn anti-jeuk geneesmiddelen met een uniek werkingsmechanisme en zijn werkzaam bij:
 
  • Behandeling van pruritus geassocieerd met allergische dermatitis bij honden.  
  • Behandeling van klinische manifestaties van atopische dermatitis bij honden. 
  • Apoquel vermindert de jeuk en pakt de oorzaak van jeuk aan. 

 

Dosering Apoquel Hond

Apoquel is verkrijgbaar in drie verschillende sterktes. Uw dierenarts bepaalt de dosering, afhankelijk van het gewicht van uw hond. Uw dierenarts schrijft u voor hoe vaak en hoe lang u de tabletten moet geven. De tabletten zijn te breken in twee gelijke helften.
 

Lichaamsgewicht 

Hond  

Sterkte en aantal tabletten die moeten worden toegediend: 

Apoquel 3,6 mg 

Apoquel 5,4 mg  

Apoquel 16 mg 

3,0 – 4,4 kg 

½ tablet 

 

 

4,5 – 5,9 kg  

 

½ tablet 

 

6,0 – 8,9 kg  

1 tablet 

 

 

9,0 – 13,4 kg 

 

1 tablet 

 

13,5 – 19,9 kg 

 

 

½ tablet 

20,0 – 26,9 kg 

 

2 tabletten 

 

27,0 – 39,9 kg 

 

 

1 tablet 

40,0 – 54,9 kg 

 

 

1 ½ tablet 

55,0 – 80,0 kg  

 

 

2 tabletten 

 

Hoe dien ik Apoquel Hond toe?

Apoquel is een tablet en kunt u met of zonder voer samen geven. Na toediening dient u uw handen te wassen. Lees voor gebruik de bijsluiter die bij dit product wordt geleverd.
 

Waar kan ik Apoquel hond kopen?

Apoquel hond wordt geleverd in een verpakking van 20 of 100 tabletten en is verkrijgbaar in drie verschillende sterktes. U kunt Apoquel online bestellen bij Diermedicatie.nl met een recept van uw dierenarts. Het recept kunt u uploaden bij het plaatsen van uw bestelling, dan leveren wij de voorgeschreven dosering bij u thuis!
 

Apoquel Hond Bijwerkingen

Niets op deze website mag worden opgevat als medisch advies. Raadpleeg uw dierenarts. Dit product is niet voor menselijk gebruik. Bewaar dit en alle geneesmiddelen buiten het bereik van kinderen. Alleen voor gebruik bij honden. Niet geven aan honden jonger dan 12 maanden of aan honden met ernstige infecties. Apoquel is niet bestemd voor gebruik bij fokhonden, drachtige of zogende teven.
 
Was de handen onmiddellijk na het hanteren van de tabletten. In geval van accidenteel oogcontact, onmiddellijk spoelen met water of zoutoplossing gedurende minstens 15 minuten en dan medische hulp inroepen. In geval van accidentele inname, onmiddellijk medische hulp inroepen.
 
Apoquel kan de gevoeligheid voor infecties verhogen. Het kan ook neoplastische aandoeningen verergeren. Bijwerkingen die in een geblindeerd veldonderzoek werden gemeld, waren onder meer diarree, braken, anorexia, nieuwe huid- of subcutane knobbeltjes, en lethargie. In de meeste gevallen verdwenen diarree, braken, anorexia en lethargie spontaan bij voortzetting van de dosering.
 

Apoquel Kat

Oclacitinib (Apoquel) is officieel alleen goedgekeurd voor honden. Er zijn studies die aangeven dat dat therapie met oclacitinib ook succesvol kan zijn bij katten, maar ze suggereerden een hogere dosis in vergelijking met honden. Als een dierenarts oclacitinib toepast bij katten is er sprake van zogenaamde off-label use. Dat betekent in dit geval het toepassen van een diergeneesmiddel bij een andere diersoort dan waarvoor het middel toegelaten is.
Apoquel / receptplichtig / verzorging hond

Reviews

De beoordeling van dit product is 5 van de 5

Diddy Iking Huber |

goed

Diddy Iking Huber
Je beoordeling toevoegen

Dit vind je misschien ook leuk