Product image slideshow Items

  • Amodip | 1,25 mg tabletten voor katten

Amodip | 1,25 mg tabletten voor katten

De beoordeling van dit product is 0 van de 5

(0)
Barcodenummer: 3411112977222

Amodip 1,25 mg tabletten zijn specifiek ontwikkeld voor katten met een hoge bloeddruk. De tabletten zijn makkelijk deelbaar waardoor Amodip gemakkelijk correct gedoseerd kan worden. Amodip is alleen verkrijgbaar met een recept van uw dierenarts.

Prescription
Recept uploaden | Rezept hochladen

Receptplichtig, recept uploaden via de blauwe knop | Rezeptpflichtig, Rezept über den blauen Button hochladen

price
€92,95
Incl. btw
Op voorraad (Levertijd:1-2 dagen)

Specificaties

Registratienummer REG NL 124155
Doeldiersoort Kat
Toedieningsvorm Kauwtablet
Werkzame stof Amlodipine

Beschrijving

Hoe werkt Amodip Kat?

Een hoge bloeddruk (hypertensie) is vaak een gevolg van een ouderdomsziekte en dus hebben vooral oude katten hier last van. In eerste instantie is het moeilijk om te constateren of uw kat hieraan lijdt. Echter kunnen de gevolgen zeer ernstig zijn, zoals een hersenbloeding, hartfalen, nierfalen en uw kat kan zelfs blind worden.
 
Om hypertensie schade te voorkomen, wordt aangeraden om jaarlijks de bloeddruk van uw kat vast te laten stellen (zeker als deze ouder dan 7 jaar is). Een verhoogde bloeddruk bij katten is te behandelen met amlodipine, oftewel Amodip tabletten. Dit is een Calcium-kanaal blokker.  
 

Amodip 1,25 mg Kat Dosering

Amlodipine tabletten dienen oraal toegediend te worden met de aanbevolen startdosis van 0,125 – 0,25 mg/kg/dag. Na 14 dagen behandeling kan de dosis verdubbeld of verhoogd worden tot 0,5 mg/kg eenmaal daags indien er geen geschikte klinische respons is bereikt. Uw dierenarts zal aan de hand van het gewicht van uw kat de juiste dosering voorschrijven. 
 
Dosering Amodip tabletten voor uw kat:  
 

Gewicht kat 

Startdosis  

2,5 – 5 kg

0,5 tablet 

5,1 – 10 kg 

1 tablet 

< 10,1 kg 

2 tabletten 

 

Amodip Kat Toedienen

De tabletten kunnen direct aan uw kat worden gegeven of worden toegediend met een kleine hoeveelheid voedsel. Lees voordat u de tabletten aan uw kat geeft de bijsluiter.  
 

Waar kan ik Amodip Kat kopen? 

Amodip wordt geleverd in een verpakking van 100 tabletten. U kunt Amodip kopen bij Diermedicatie.nl met een recept van uw dierenarts. Het recept kunt u uploaden, dan leveren wij de voorgeschreven dosering bij u thuis!
Amodip / hartfalen kat / receptplichtig

Reviews

Dit product heeft nog geen reviews

Je beoordeling toevoegen