Product image slideshow Items

  • Sileo 0,1 mg/ml | Oromucosale gel voor honden

Sileo 0,1 mg/ml | Oromucosale gel voor honden

De beoordeling van dit product is 0 van de 5

(0)

Sileo oromucosale gel voor honden vermindert acute stress en angst bij honden die samenhangt met geluid. De werkzame stof in de gel is Dexmedetomidine. Sileo is een receptplichting geneesmiddel.

Prescription
Recept uploaden | Rezept hochladen

Receptplichtig, recept uploaden via de blauwe knop | Rezeptpflichtig, Rezept über den blauen Button hochladen

price
€24,75
Incl. btw
Op voorraad (Levertijd:1-2 dagen)

Specificaties

Registratienummer REG NL 114469
Doeldiersoort Hond
Toedieningsvorm Gel voor oromucosaal gebruik
Werkzame stof Dexmedetomidine

Beschrijving

Waarvoor werkt Sileo?  
Sileo oromucosale gel voor honden vermindert acute stress en angst bij honden die samenhangt met geluid. Typische tekenen van stress en angst zijn hijgen, trillen, ijsberen (vaak van plaats veranderen, rondrennen, rusteloosheid), zoeken naar mensen (dichtbij blijven), verstoppen (onder meubels, in donkere ruimtes), proberen te ontsnappen, verstijven (niet meer bewegen), voedsel en snoepjes weigeren, ongepast urineren en ongepast ontlasten.  
 
Hoe werkt Sileo?  
De eerste dosis moet direct worden toegediend als de hond de eerste tekenen van angst vertoont of als de eigenaar een typische stimulus waarneemt (zoals vuurwerk of onweer) die altijd stress of angst opwekt bij de betreffende hond. Als de angstopwekkende gebeurtenis blijft voortduren en de hond weer tekenen van stress en angst vertoont, kan het opnieuw worden toegediend vanaf twee uren na de eerste dosis. Het product kan tot vijf keer worden toegediend tijdens elke gebeurtenis.
 
Sileo bevat dexmedetomidine (als hydrochloridezout) als werkzaam bestanddeel. Dexmedetomidine is een krachtige en selectieve alfa-2 adrenerge receptoragonist die de afgifte van noradrenaline (NA) van noradrenerge neuronen remt, de schrikreflex blokkeert en dus opwinding tegengaat. 
 
Hoe dien ik Sileo toe? 
Dit product moet worden toegediend op de mondslijmvliezen tussen de wangen en het tandvlees van de hond, met een dosering van 125 microgram/m2 . Met de Sileo orale spuit kan het product in stappen van 0,25 ml worden toegediend. In de bijsluiter die u bij dit product ontvangt, staat een duidelijke instructie. Lees dit goed door voordat u het middel bij uw hond toedient.
 
Waar kan ik Sileo kopen? 
Sileo wordt geleverd in een verpakking van 3 ml gel. U kunt Sileo kopen bij Diermedicatie.nl met een recept van uw dierenarts. Het recept kunt u uploaden, dan leveren wij de voorgeschreven dosering!
receptplichtig / Sileo / Sileo hond / Sileo kopen / Sileo recept

Reviews

Dit product heeft nog geen reviews

Je beoordeling toevoegen