Product image slideshow Items

  • Dronspot 96mg/24mg | Spot-on oplossing voor grote katten

Dronspot 96mg/24mg | Spot-on oplossing voor grote katten

De beoordeling van dit product is 0 van de 5

(0)

Dronspot is een spot-on oplossing ter behandeling van spoel-, haak- en lintwormen bij katten tussen de 5 en 8 kg. De werkzame stof in de oplossing is Emodepside. Elke verpakking bevat 2 pipetten.

price
€25,99
Incl. btw
Op voorraad (Levertijd:1-2 dagen)

Specificaties

Registratienummer REG NL 123464
Doeldiersoort Kat
Toedieningsvorm Spot-on oplossing
Werkzame stof Emodepside, Praziquantel

Beschrijving

Waarvoor werkt Dronspot?  
Dronspot is een spot-on oplossing ter behandeling van spoel-, haak- en lintwormen bij katten. De oplossing is ook werkzaam tegen verschillende stadia van de Toxocara rondworm. De werkzame stof in de oplossing is Emodepside. Deze stof wordt ook gebruikt in de spot-on oplossing Profender. Dronspot is het vrij verkrijgbare alternatief voor Profender en een gemakkelijke oplossing voor katten die lastig te ontwormen zijn met een tablet.  
 
Rondwormen en lintwormen zijn de twee belangrijkste soorten darmwormen die katten in Nederland treffen; waarvan de symptomen niet altijd gemakkelijk te herkennen zijn. Het gebruik van Dronspot bij het optreden van klachten of tenminste elke 3 maanden (afhankelijk van hoe vaak uw kat buiten komt), zal de kans verkleinen dat uw kat wordt aangetast.
 
Hoeveel Dronspot is geschikt? 
De aanbevolen minimumdoses zijn 3 mg Emodepside / kg lichaamsgewicht en 12 mg Praziquantel / kg lichaamsgewicht, overeenkomend met 0,14 ml Dronspot / kg lichaamsgewicht. De kat moet nauwkeurig gewogen worden vóór de behandeling om ervoor te zorgen dat de correcte pipet wordt gebruikt. Gebruik onderstaand doseertabel.  
 
Doseertabel: 
 

Lichaams-gewicht 

Te gebruiken pipet 

Volume (ml) 

Emodepside (mg/kg lg) 

Praziquantel (mg/kg lg) 

>5 - 8 kg

Dronspot voor grote katten

1,12 (1 pipet)

12 – 19,2

12 – 19,2

Katten met een lichaamsgewicht van minder dan 5 kg/van meer dan 8 kg: gebruik de geschikte Dronspot spot-on oplossing voor katten.

 
 Let op: Niet gebruiken bij kittens jonger dan 8 weken of die minder wegen dan 0,5 kg of bij overgevoeligheid voor het werkzame bestanddeel of één van de hulpstoffen. 
 
Hoe dien ik Dronspot toe? 
Neem één pipet uit de verpakking. Houd de pipet rechtop, draai het dopje los en gebruik het andere uiteinde om het zegel te verbreken. Druk de haren van de kat in de nek ter hoogte van de schedelbasis uit elkaar totdat de huid zichtbaar wordt. Plaats de open zijde van de pipet op de huid en knijp de pipet enkele malen stevig samen om de inhoud direct op de huid aan te brengen. Toediening ter hoogte van de schedelbasis minimaliseert de mogelijkheid voor de kat om het diergeneesmiddel af te likken. Lees voor gebruik de bijsluiter. 
 
Waar kan ik Dronspot kopen? 
U kunt Dronspot kopen bij Diermedicatie.nl. Elke verpakking bevat 2 pipetten. Een pipet van 1,12 ml bevat 24 mg Emodepside en 96 mg Praziquantel.
Dronspot / Dronspot grote kat / ontwormen kat / vrij verkrijgbaar

Reviews

Dit product heeft nog geen reviews

Je beoordeling toevoegen

Dit vind je misschien ook leuk