Product image slideshow Items

  • Credelio Credelio | Kauwtabletten voor honden tegen vlooien en teken

Credelio | Kauwtabletten voor honden tegen vlooien en teken

De beoordeling van dit product is 0 van de 5

(0)

Credelio Kauwtabletten ter behandeling van vlooien- en tekeninfestaties bij honden en als onderdeel van een behandelingsstrategie tegen vlooienallergiedermatitis (FAD). De kauwtabletten zijn in verschillende sterktes verkrijgbaar.

Prescription
Recept uploaden | Rezept hochladen

Receptplichtig, recept uploaden via de blauwe knop | Rezeptpflichtig, Rezept über den blauen Button hochladen

price
€19,76
Incl. btw
Op voorraad (Levertijd:1-2 dagen)

Specificaties

Registratienummer REG NL 119090 / 119091 / 119092 / 119093 / 119094
Doeldiersoort Hond
Toedieningsvorm Kauwtablet
Werkzame stof Lotilaner

Beschrijving

Waarvoor werkt Credelio? 
Vlooien en teken komen vaak voor bij honden. Het is belangrijk dat u uw hond regelmatig controleert op vlooien en teken. Deze uitwendige parasieten bevinden zich in de vacht en op de huid van uw hond. Veel voorkomende klachten zijn jeuk, irritaties en ontstekingen. Vlooien komen het hele jaar door en nestelen zich in de vacht van uw hond. Ze kunnen zich enorm snel vermenigvuldigen en zo wel honderden eitjes in de vacht leggen. Teken zijn actief wanneer het warmer is dan 7 graden. Dit zijn kleine parasieten die zich voeden aan mens en dier en kunnen ziekteverwekkers, zoals de ziekte van Lyme, overdragen. Daarom is het belangrijk dat u uw hond controleert op teken als deze buiten is geweest. 
 
Hoe werkt Credelio?  
Credelio is een diergeneesmiddel met een onmiddellijke en aanhoudende dodende werking gedurende 1 maand voor vlooien (Ctenocephalides felis en C. canis) en teken (Rhipicephalus sanguineus, Ixodes ricinus, I. hexagonus en Dermacentor reticulatus). Vlooien en teken moeten aanhechten aan de gastheer en beginnen met voeden om blootgesteld te worden aan het werkzame bestanddeel Lotilaner. Zodra zij deze stof binnenkrijgen, heeft dat een dodelijke werking. Het diergeneesmiddel kan gebruikt worden als onderdeel van een behandelingsstrategie tegen vlooienallergiedermatitis (VAD). 
 
Hoeveel Credelio is geschikt?  
Uw dierenarts bepaalt aan de hand van het gewicht van uw hond welke sterkte Credelio kauwtabletten het meest geschikt is. Om een dosering van 20 – 43 mg Lotilaner/kg lichaamsgewicht te garanderen, dient u Credelio toe te dienen volgens onderstaand tabel: 
 

Lichaamsgewicht

hond 

Tabletsterkte en aantal tabletten dat moet worden toegediend: 

Credelio  

56 mg 

Credelio  

112 mg 

Credelio  

225 mg 

Credelio  

450 mg 

Credelio  

900 mg 

1,3 – 2,5 kg 

1 

 

 

 

 

>2,5 – 5,5 kg 

 

1 

 

 

 

>5,5 – 11,0 kg 

 

 

1 

 

 

>11,0–22,0 kg 

 

 

 

1 

 

>22,0 – 45,0 kg 

 

 

 

 

1 

>45,0 kg 

Juiste combinatie van tabletten 

 
Hoe dien ik Credelio toe? 
Credelio is een smakelijke aromatische kauwtablet. Geef de kauwtablet(ten) maandelijks met het voer of erna. In de bijsluiter die u bij dit product ontvangt, staat een duidelijke instructie. Lees dit goed door voordat u de kauwtabletten aan uw hond geeft  
 
Waar kan ik Credelio kopen? 
Credelio wordt geleverd in een verpakking van 3 kauwtabletten. U kunt Credelio kauwtabletten kopen bij Diermedicatie.nl met een recept van uw dierenarts. Het recept kunt u uploaden, dan leveren wij de voorgeschreven dosering bij u thuis! 
Credelio / ontvlooien hond / receptplichtig / teken hond / vlooien hond

Reviews

Dit product heeft nog geen reviews

Je beoordeling toevoegen